Nieuws uit Laar

Laar

Nieuws uit Laar

Geen kerstboomverbrandingen in Landen

26/01/20 13:27 - Jaarlijks was er een kerstboomverbranding van de FOS-scouts tijdens de Midwinterfeesten. Om ecologische redenen beslisten de scouts om te feesten zonder verbranding. Jos Wauters kondigde kort daarop aan de kerstbomen te verbranden op Sinte Gitter. Na heel wat kritiek besliste hij samen met het stadsbestuur om de bomen te hakselen in plaats van te verbranden: beter voor het milieu.

Celstraf voor wijkinspecteur

26/01/20 13:27 -

Kerstbomen niet verbrand, maar verhakseld op winters feest

26/01/20 13:27 -

Er worden geen honderden kerstbomen meer in een groot vuur gegooid, maar de sparren worden versnipperd tot kleine stukjes: dat is het nieuwe concept voor een meer ecologisch winters feest in Landen.Praatavonden voor anderstaligen en Nederlandstaligen zijn vaste waarde

22/01/20 14:59 - De praatavond voor anderstaligen en Nederlandstaligen is doorheen de jaren uitgegroeid tot een gezellige bijeenkomst. De deelnemers leren er in een gemoedelijke sfeer Nederlands en geraken wegwijs in Landen.

Nieuwjaarsreceptie en trekking hoofdprijzen eindejaaractie van vzw Landen Leeft

22/01/20 14:59 - Naar jaarlijkse traditie organiseerde vzw Landen Leeft ook in 2019 een grootschalige eindejaaractie. Gedurende de feestmaand december konden de klanten bij elke aankoop spaarpunten verzamelen. De volle spaarkaarten werden binnengebracht bij de deelnemende handelszaken.

Geen gele bak voor papier en karton

22/01/20 14:59 - In een aantal Ecowerf-gemeenten wordt papier en karton binnenkort in een gele minicontainer opgehaald. Het stadsbestuur van Landen gaat voorlopig niet in op het gebruik van deze extra container.

Acht maanden cel voor phishing

22/01/20 14:59 -

Acht maanden cel en een boete van 400 euro: dat is de straf de rechter maandag bij verstek oplegde aan een man die via phishing de bankrekening van een bejaarde vrouw uit Landen 31.390 euro lichter maakte. De vrouw had een mail van haar zogenaamde bank gekregen dat zij de pincode van haar bankkaart moest ingeven voor de aanvraag van een nieuwe kaartlezer. De veroordeelde had het geld overgeschreven naar drie verschillende bankrekeningen.Leerlingen Humane Wetenschappen met Trein der 1000

16/01/20 11:06 - In mei 2020 nemen de leerlingen van het vijfde jaar Humane Wetenschappen van de Bovenbouw Sint-Gertrudis deel aan de Trein der 1000. Samen met 1000 jongeren reizen zij met de trein vanuit Brussel naar Auschwitz-Birkenau in het gezelschap van overlevenden van de concentratiekampen.

21 miljoen euro boete voor drankengroothandel in Landen na ontduiking accijnzen

12/01/20 12:45 -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft de twee bestuurders van een drankengroothandel uit Landen celstraffen en een boete van 21,34 miljoen euro opgelegd. Ze hebben jarenlang accijnzen op drank en sigaretten ontdoken en sjoemelden met de boekhouding.VIDEO. Snelwegparking in Landen sluit tijdelijk om transmigranten te ontmoedigen

22/12/19 08:04 -

Burgemeester van Landen Gino Debroux gaat de de snelwegparking aan de E40 in Walshoutem tijdelijk sluiten. Daardoor wil hij transmigranten ontmoedigen om nog tot in Landen te komen, want die nemen vaak de trein om dan via de E40 door te reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

Zelf nieuws uit Laar?
Deel ervaringen over LaarLaar

„ Woonplaatsen.be gidst u door Laar! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken